dimarts, 18 d’octubre del 2011

Creative Commons

Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".

Hi ha sis tipus diferents de llicències Creative Commons:

- Finalitat comercial, sense cap restricció (reconeixement)


- Finalitat no comercial (reconeixement- no comercial)



- Finalitat no comercial, ni de les obres que en deriven, per això s'ha de crear una llicència que reguli el mateix que aquesta obra (reconeixment - no comercial-
compartirigual)


-  Finalitat no comercial, no de les obres dervides (reconeixement-no comercial- sense obra derivada)


- Finalitat comercial, es permet també les obres derivades, es necessària una llicència igual que l'obra orginial (reconeixement-comartirigual)



- Finalitat comercial, però no les obres derivades (reconeixment)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada