divendres, 23 de setembre del 2011

Llengua i llenguatge

El llenguatge humà està construït per senyals i les combinacions d'aquestes organitzades. Tot ésser humà és comunica mitjançant una llengua.

El llenguatge és una facultat innata de la humanitat, és un mitjà d'expressió i de comunicació que li és propi i que és diferent del que posseeixen els primats més desarrollats.

La llengua humana s'organitza en diferents nivells (el discurs, l'oració, el sintagma, el morfema, el fonema) i comporta la creativitat.

Amb el llenguatge reduïm i ordenem les percepcions de l'entorn, el llenguatge es el responsable de que siguem capaços de pensar.

El llenguatge és un element bàsic en la construcció del pensament i permet el discurs abstracte a diferents nivells. És el suport bàsic de la memòria, tant individualment com col·lectivament.

No sempre que parlem tractem de transmetre informació a una altra persona, moltes vegades utilitzem la emissió d'un missatge com a vàlvula de descarrega. el llenguatge ens permet la autoexpressió, el diàleg amb nosaltres mateixos.

Tota expressió humana pot trobar la seva traducció e el llenguatge.

Amb el llenguatge reduïm el món.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada