dimarts, 20 de setembre del 2011

Fer silenci

Dimarts 20 de Setembre, a classe de Comunicació Oral, Escrita i Digital, vam llegir per grups alguns capítols del llibre "L'art de saber escoltar", del capítol 5: "Fer silenci" vam treure la següent síntesi:

Fer silenci no significa sempre estar callat, sinó que és important saber raonar i entendre el que l'altre persona ens diu, per tal de saber escoltar.

Per saber escoltar primer hem de practicar el silenci. El silenci no significa sempre estar callat sinó saber raonar i entendre el que l'altre persona ens està dient. Cal fer silenci en el de fora, i encara més difícil el de dins, és a dir, el del nostre interior. Per tal d'obtenir un bon silenci cal ser empàtic, posar la ment en blanc per fer que aquesta se centri i no arribar a la dispersió. Podem saber que una persona ens està escoltant quan es mostra interessada en el tema, és a dir, ens mira fixament als ulls, ens planteja preguntes sobre el tema, etc.
En conclusió, per aprendre a fer un silenci interior requereix fer un esforç considerable i només d'aquesta manera podrem assolir l'art de saber escoltar, fent silenci. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada