dimecres, 28 de setembre del 2011

Gestió de la informació i TIC

Edu3.cat







Aquest vídeo ens inicia amb la idea que els ordinadors van ser creats com a màquines de càlcul i que amb els anys van esdevenir màquines per a poder-nos comunicar.

El nord-americà Vannevar Bush va proposar un model per millorar la comunicació científica. Segons ell era necessari operar com ho feia la ment humana, és a dir, mitjançant l'associació d'idees.

Ted Nelson, un altre nord-americà, va elaborar un projecte anomenat "Xanadu". Va ser una xarxa com Internet, amb la diferència que va ser creada trenta anys abans. Aquest projecte no va arribar a fer-se realitat, però va donar lloc a l'aparició de termes com "hipertext" i "hipermèdia". En un sistema hipermèdia els elements es relacionen mitjançant enllaços.

Seguidament, un equip d'investigadors dirigit per Douglas Englebart, van fer una serie d'invents com el ratolí. Durant la dècada dels noranta van aparèixer els primers programes interactius sobre el CD-ROM, un suport capaç d'emmagatzemar una quantitat considerable de música i imatges.
Els interactius de més impacte van ser els videojocs, que en pocs anys es van convertir en un entreteniment de gran consum.

A través d'Internet pots fer la interacció amb altres persones. La clau de la interacció és la interfície, conjunt de grafismes i opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador. Una bona interfície convida a interactuar, no només a mirar.


divendres, 23 de setembre del 2011

Llengua i llenguatge

El llenguatge humà està construït per senyals i les combinacions d'aquestes organitzades. Tot ésser humà és comunica mitjançant una llengua.

El llenguatge és una facultat innata de la humanitat, és un mitjà d'expressió i de comunicació que li és propi i que és diferent del que posseeixen els primats més desarrollats.

La llengua humana s'organitza en diferents nivells (el discurs, l'oració, el sintagma, el morfema, el fonema) i comporta la creativitat.

Amb el llenguatge reduïm i ordenem les percepcions de l'entorn, el llenguatge es el responsable de que siguem capaços de pensar.

El llenguatge és un element bàsic en la construcció del pensament i permet el discurs abstracte a diferents nivells. És el suport bàsic de la memòria, tant individualment com col·lectivament.

No sempre que parlem tractem de transmetre informació a una altra persona, moltes vegades utilitzem la emissió d'un missatge com a vàlvula de descarrega. el llenguatge ens permet la autoexpressió, el diàleg amb nosaltres mateixos.

Tota expressió humana pot trobar la seva traducció e el llenguatge.

Amb el llenguatge reduïm el món.



dijous, 22 de setembre del 2011

twitter





Avui ens hem introduït en el món del twitter, el meu twitter és ClaudiaAmalrich.








A continuació us deixo un manual que parla sobre el twitter

Després de veure aquest manual podem dir que el Twitter és una manera fàcil de seguir la informació d'altra gent de la qual estas interessada a través de la web. cada actualització es compon per un màxim de 140 caràcters. Podem concloure que es una bona manera d'estar al dia i d'informar-te de les actualitzacions dels twitters que segueixes.

Delicious

Avui a classe de GTIC ens hem creat una compta  de Delicious de manera que pugem guardar totes les nostres pàgines d'interès sense necessitat de guardar-es a "favoritos" per no perdre-les.
permet compartir els teus preferits amb altres persones, per axò és un marcador social.
la informació no s'organitza a partir de carpees sinó per etiquetes i s'instal·la a la barra d'eines del nostre ordinador.

A continuació us deixo un manual del Delicious.

dimarts, 20 de setembre del 2011

Fer silenci

Dimarts 20 de Setembre, a classe de Comunicació Oral, Escrita i Digital, vam llegir per grups alguns capítols del llibre "L'art de saber escoltar", del capítol 5: "Fer silenci" vam treure la següent síntesi:

Fer silenci no significa sempre estar callat, sinó que és important saber raonar i entendre el que l'altre persona ens diu, per tal de saber escoltar.

Per saber escoltar primer hem de practicar el silenci. El silenci no significa sempre estar callat sinó saber raonar i entendre el que l'altre persona ens està dient. Cal fer silenci en el de fora, i encara més difícil el de dins, és a dir, el del nostre interior. Per tal d'obtenir un bon silenci cal ser empàtic, posar la ment en blanc per fer que aquesta se centri i no arribar a la dispersió. Podem saber que una persona ens està escoltant quan es mostra interessada en el tema, és a dir, ens mira fixament als ulls, ens planteja preguntes sobre el tema, etc.
En conclusió, per aprendre a fer un silenci interior requereix fer un esforç considerable i només d'aquesta manera podrem assolir l'art de saber escoltar, fent silenci. 


dissabte, 17 de setembre del 2011

que és un bloc?

Durant el segle XX les notícies només eren publicades per professionals. al segle XXI la gent corrent va començar a publicar notícies a través dels blocs.
Els blocs són llocs websides format per entrades, que són històries publicades individualment com articles en el paper.
els blocs també serveixen per construir relacions amb lectors i altres bloggers amb els mateixos interessos.
els blocs han esdevingut un exel·lent recurs pedagògic.
L'ús del bloc fa que l'alumne:
  • creï els seus textos propis i llegeixi els d'altres
  • elabori el pensament seqüencialment, cosa que li atorga un alt grau de control sobre el discurs
  • fagi ús del llenguatge hipertextual per a compondre la publicació en línia
  • organitzi en categories cada nova aportació dintre del discurs del seu bloc.
  • pugui integrar documents mitjançant enllaços
  • potencii el debat, la reflexió, la col·laboració al voltant d'un tema
  • socialitzi la seva feina i informació.
A continuació us deixo un manual:

dijous, 15 de setembre del 2011

Presentació

Hola sóc la Clàudia Amalrich, vaig estudiar el Batxillerat al IES Manuel Carrasco i Formiguera en el districte d'Horta-Guinardó. Sóc estudiant de primer de carrera d'Educació Infantil  en la universitat Ramon Llull, Blanquerna.

Aquest bloc l'utilitzaré per penjar apunts, vídeos i notícies d'interès que us puguin ser útils.
Hem comprometo anar actualitzant un cop per setmana mínim el bloc i us animo a que tots i totes comenteu i opineu sobre les meves entrades.

Salutacions!!!