dijous, 10 de novembre del 2011

La imatge digital

avui a gtic hem treballat les fotos i els tamanys. Hem començat parlant dels conceptes i característiques bàsiques de la imatge digital:

-Mapa de bits: tipus d’imatge que es composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels.
-Imatges vectorials: imatge composta per vectors creats a partir de parelles de punts.
-Grandària: és la quantitat de píxels que té la imatge. Es mesura amb la quantitat de píxels horitzontals  X la quantitat de píxels verticals.
-Pes:  és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes o algun múltiple.
-Profunditat de color: és el nombre màxim de colors que pot arribar a tenir una imatge.
-Resolució: és la relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Es mesura en píxels per polsada o ppp.  Aquesta mesura està condicionada a les possibilitats del medi físic.
-Formats d’arxiu : és la manera en què s’emmagatzemen les imatges digitals. Hi ha diferents tipus d’arxius com el psp, el guif, el bmp que per exemple guarda les imatges horitzontalment d’esquerra a dreta punt per punt, o el jpg i png que ho fan d ela mateixa manera però comprimint la imatge és a dir quan troben el mateix color en graben un i el multipliquen, per això de vegades és perden alguns colors.


Un cop analitzat i entesos aquests conceptes, ens vam posar a fer pràctiques amb el programa GIMP 2.6, què és un programa lliure i gratuït. El que vam fer va ser començar a treballar amb aquest programa a partir de la imatge " firals de bellvis 2009" que en Jordi ens va penjar al suro de l'assignatura. 

                                 Fotografia original 
 
el següent procés era retallar un tros de la imatge. Per fer-ho havíem d'anar a " caja de herramientas", on trobarem una " herramienta de recorte" i allà apareix un cuter. Aleshores s'ha de seleccionar la part  i fer doble clic.














                               Fotografia retallada  

Després, havíem d'escalar la imatge. Per què no sigui tan gran, el que fem és reduir la imatge amb  l'icona d'escalar, que es troba al fer clic a "imagen". A continuació, posem els píxels que volem. Pel bloc entre els 650/750 d'amplada és suficient, l'altura es posa automàticament.
 












 Fotografia escalada 650x450

Per acabar havíem de retocar la imatge, el que he fet és eliminar una caixa d'aigua que hi havia, copiant i enganxant les rajoles del costat. A més, també he eliminat el collar de la dona que té el dit aixecat, a través de l'icona de clonar.













Fotografia retocada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada