dijous, 22 de desembre del 2011

Portals educatius

Durant les dues últimes sesions de GTIC hem estat treballant els següents portals educatius.

L’ XTEC que està més enfocat cap als professors.


L’ EDU365 que està més enfocat cap a alumnes i pares.

dilluns, 19 de desembre del 2011

diari de seminari, 19 de desembre

Avui, a classe de seminari hem comenát amb la última actualitat educativa de la Alba Cepa i la Mireia Alegre. el debat que han iniciat ha estat al voltant d'aquesta pregunta: "Creus que és bo obligar al 20% d'estudiants a que estudii a l'estranger?" hem arribat a la conclusió de que els erasmus són molt bons però mai obligant a ningú, però si motivant.
Al finalitzar amb el debat hem aprofundit treballant amb el llibre de "l'Art de saber escoltar" de Francesc Torralba.


divendres, 16 de desembre del 2011

L’ÀNIMA DE LES FLORS

Avui, a la última classe de COED he realitzat el meu recital de poesia, aquí us deixo el vídeo. espero que us agradi.

dimarts, 13 de desembre del 2011

diari de seminari, 13 de desembre

Avui, dia 13 de Desembre a classe de seminari hem estat presentant els muntatges audiovisuals que havíem preparat en parelles o trios sobre la setmana extraordinària.
A continuació hem estat comentant que podríem fer la setmana vinent per despedir-nos, ja que és la última setmana.
Al final de la classe, hem entregat el treball que teniem que realitzar sobre el llibre, "L'art de saber escoltar".

dilluns, 5 de desembre del 2011

diari de seminari, 5 de desembre

Avui, dilluns dia 5 de Desembre hem iniciat la classe amb l'actualitat educativa de les dos últimes setmanes presentada per la Sheila Chiquero i l'Alba Bernal. La pregunta que han formulat per iniciar el debat ha estat, "Creieu que s'haurien de fer més escoles amb recursos i instal·lacions per discapacitats? Escola inclusiva o escola especial?" tetes hem coincidit en afirmar que el millor seria una escola inclusiva per a tothom.

dijous, 1 de desembre del 2011

Fluxogrames

Avui hem estat treballant els fluxogrames, una eina de suport del pensament. Aquí us deixo l'enllaç que explica el Fluxograma.
 
Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:
1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.

2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...

Per treballar els fluxogrames ho hem fet a través del Gliffy, aquesta eina a part de poder crear, guardar i editar diagrames de flux, també permet treballar amb altres tipus de represenatcions gràfiques i exportar a diferents formats la feina feta.
Els fluxogrames tenen una simbologia molt definida:


El fluxograma que he realitzat jo és el següent:




Glogster

Avui, dijous 1 de desembre, a classe de GTIC hem estat treballant amb un programa nou anomenat Glogster que serveix per fer pòsters digitals.
Els avantatges que té poder treballar amb el Glogster són els següents:
  • es pot escriure text i navegar a través del text. també es pot insertar veu
  • arxius d'àudio, imatges, links i vídeo (que és pot gravar directament des de la web cam) d'altres pàgines.
  • es molt fàcil d'utilitzar
Te dos modalitats:
-Gerneral.
-Educació (en el qual pots fer una conta amb un màxim de 200 alumnes).

Aquí us deixo un enllaç perquè veieu com treballa una mestra de l'Escola Drassanes amb aquest programa: http://blog.ravalnet.org/bitacolademestratic/2011/10/21/treballant-amb-el-glogster/

Finalment, nosaltres mateixos hem realitzat el nostre pròpi Glogster, aqui us deixo el meu:

Mapes conceptuals

Avui, hem estat treballant els mapes conceptuals.
Hem definit que aquests serveixen per representar una imatge mental i que el text és una manera de representa la realitat, tot i que pot incorpora alguna emoció, però serveix per transmetre idees i conceptes.

En aquest cas, per dur a terme aquest tipus de mapes hem fet servir el programa CMAP TOOLS, aquest programa serveix per transmetre conceptes de manera ordenada i relacionats entre si.
En Jordi Simón ens ha encomanat que féssim un mapa conceptual sobre un text anomenat El dinar de Nadal, i aquest n’és el resultat després de fer uns quants esborranys:
 
El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.

El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.